• Home
  • /
  • Over het Voorhuys

Over het Voorhuys

Woonkamer

De chique woonkamer was vroeger de mooiste kamer van de boerderij. Hier zaten de boer en de boerin alleen op zondagen en met hoog bezoek. De kinderen van de boer en boerin kwamen hier zelden of nooit.

De originele houten schouw is bewaard gebleven en is voorzien van een fijne haard om met koude dagen lekker voor te zitten. Het voorhuis is voorzien van nieuwe, gietijzeren radiatoren met een buitengewoon nostalgische sfeer.

Het behang op linnen komt uit de tijd van toen. De plafondschildering is mooi gerestaureerd door een professionele decoratieschilder.

In deze kamer is ook de kluis gevestigd die is verankerd in de muur. Aan de buitenkant ziet de kluis er uit als een mooi, oud, houten kastje. In werkelijkheid is het kastje van staal waar houtnerf op is aangebracht. Het is gemaakt door de gebroeders Smit uit Fokshol. Bekijk gerust de kast van dichtbij en maak ‘m eens open!

Gezinnen met kleine kinderen kunnen gebruik maken van de extra slaapplek voor 2 personen. Slapen zoals vroeger in de bedstede kan In het Voorhuys in de woonkamer. Ontzettend spannend en gezellig voor jonge kinderen. De ruimte voor een slaapplek was natuurlijk vroeger niet zo ruim als nu: de afmeting van de bedstede is 175 cm lang en 105 cm breed.

Slaapkamer

Vanuit de hal betreed je de slaapkamer via twee treden. Deze bevindt zich in de voormalige opkamer. Onder de opkamer is de kelder die weer in originele staat is teruggebracht.

In de slaapkamer staat een luxe boxspring voor een prettige nachtrust. In plaats van gordijnen is hier gekozen voor oude luiken voor de ramen.

Badkamer

Ensuite bevindt zich de badkamer met wastafel en douche.

Tijdens de verbouwing is een waterput ontdekt, een aangename verrassing. Een aantal deskundigen vertelden ons dat de waterput er vermoedelijk eerder stond dan de boerderij en dat deze onderdeel was van een keuterboerderijtje uit 1840 dat op de plek van de boerderij stond. Hoe diep de put is, is niet bekend. We zijn gestopt met graven totdat het water verscheen.

Heel bijzonder is dat de gasten boven de waterput kunnen douchen. Deze is door een glazen plaat gescheiden van het douchegedeelte. De waterput zelf is niet meer in gebruik.

Pompstraat

In de pompstraat werd vroeger het water naar boven gepompt voor eigen gebruik en voor het vee. Nu is dit de ontbijtruimte.

Hier kun je ’s morgens gebruik maken van een luxe ontbijt. Je wordt uitgebreid verwend met heerlijke huisgemaakte jam van seizoensfruit uit eigen tuin, een lekker eitje van de kippen op het erf en vers brood. Het zal je aan niets ontbreken!

Magnetron en koelkast zijn aanwezig. Koken is helaas niet mogelijk i.v.m. de gemeentelijke regels.

Terras

Wanneer je terugkeert van je dagje uit, kun je nog even genieten van de ondergaande zon met een heerlijk drankje op je eigen terras. Ook de tuin aan de voorzijde van de boerderij staat geheel tot je beschikking.

Zakelijk

Moet je voor je werk in de omgeving zijn, dan bent je uiteraard welkom In het Voorhuys. Er is wifi en er is een speciale werkplek aanwezig.

Vraag naar de mogelijkheden voor een zakelijk één- of meerdaags verblijf.

Parkeren

Er is gratis parkeergelegenheid bij de B&B aanwezig. Tevens is er – op aanvraag – de mogelijkheid om gebruik te maken van een laadpaal voor het opladen van een elektrische of hybride auto.

Back to Top