Zuidlaren

Omgeving

Het Drentse dorp Zuidlaren ligt tussen Assen en Groningen op de Hondsrug, een lang gerekte zandrug die zich van Drenthe tot Groningen uitstrekt.

Het is het dorp van Berend Botje, maar ook het dorp met de zeven brinken. Dit zijn grasvelden met eiken en populieren. Op de grootste brink wordt al meer dan 800 jaar een waren-, pony- en paardenmarkt tijdens de Zuidlaardermarkt gehouden op de derde dinsdag in oktober.

In en rondom Zuidlaren is er volop gelegenheid om te wandelen en te fietsen. Er zijn vele mooie routes beschikbaar door bijvoorbeeld Nationaal Park DrentscheAa. Maar ook het Pieterpad loopt door het dorp.

Liever genieten op het water? Ook dat kan. Praktisch in onze achtertuin ligt het Zuidlaardermeer. Hier kun je een bootje huren, zwemmen, vissen of als het in de winter lang genoeg vriest, heerlijk schaatsen.

Voor de kinderen is er van alles te beleven in Zuidlaren. Aan de overkant van B&B In het Voorhuys is attractiepark Sprookjeshof met een sprookjesbos, binnen- en buitenspeeltuin en een kinderboerderij.

Voor veel zwemplezier is het subtropisch zwemparadijs Aqualaren een aanrader.

Molenmuseum de Wachter staat om de hoek. Los van de algemene bezienswaardigheden heeft de molen ook ieder jaar extra activiteiten. Jong en oud kan genieten van de vele speciale demonstraties of zelf aan de slag door een workshop te volgen.

Meer informatie over ons mooie dorp is te vinden op www.zuidlaren.nl

Eten

In Zuidlaren vindt je verscheidene restaurants. Van eetcafé, tot brasserie en van pizzeria tot sterrenrestaurant de Vlindertuin. Voor lunch of diner helpen we u graag bij het vinden van en reserveren bij een van de vele goede restaurants in Zuidlaren.

Winkelen

Winkelen in Zuidlaren is heel divers. Er zijn mooie woonwinkels, prachtige bloemenwinkels, boetieks met mooie damesmerken, maar ook winkels voor de dagelijkse boodschappen. Zuidlaren heeft het allemaal.

Als er in het groot geshopt moet worden, ben je binnen 20 minuten in Assen of Groningen met de auto. Deze steden zijn ook goed te bereiken met het openbaar vervoer.

Fietsverhuur

Bij de plaatselijke fietsenwinkel zijn diverse soorten fietsen te huur per dag, per weekend of per week tegen een bepaald tarief. Bij je boeking onder opmerkingen kun je aangeven of je hier gebruik van wilt maken. De fietsen kunnen eventueel ook bezorgd worden bij de B&B.

Back to Top